Canvas brengt hulde aan "Helden van de lach"

De stand-upcomedy viert de laatste jaren hoogtij in Vlaanderen met comedians die soms even populair als pop- en sportsterren zijn. Om hen te eren zendt Canvas binnenkort een reeks portretten uit over de meest invloedrijke Vlaamse humoristen van nu, maar ook van vroeger.
© VRT - Broektoe

"Helden van de lach" heet het nieuwe programma dat op woensdag 22 oktober op Canvas van start gaat. In de eerste aflevering komt Geert Hoste aan bod. In de volgende afleveringen ligt de focus op Alex Agnew, Jacques Vermeire, Gaston Berghmans en Leo Martin, Nigel Williams en Wim Helsen.

De uitzendingen zijn opgebouwd rond uitgebreide interviews met de humoristen in kwestie aangevuld met getuigenissen van familie, vrienden, collega's en kenners. Het is de bedoeling een genuanceerd beeld te schetsen van hun werkmethode, maar ook van de mens achter de komiek.