Dan toch een positief advies voor Uplace

De Vlaamse milieuvergunningscommissie geeft een positief advies voor het winkelcentrum Uplace. Dat meldt De Standaard en het bericht wordt bevestigd door de woordvoerder van Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V).

Uplace is een groot winkel- en ontspanningsproject op oude industrieterreinen in Machelen, vlak bij het viaduct van Vilvoorde. Eerder waren al zes deeladviezen positief. Alleen het agentschap Zorg en Gezondheid en de administratie Milieu waren negatief omdat er een probleem dreigt voor de luchtkwaliteit.

Vorig jaar leverde Schauvliege al een milieuvergunning af, maar die werd geschorst door de Raad van State. Het is nu afwachten of de minister het advies van haar commissie volgt.

Het Uplace-project stoot op heel wat weerstand. Zo wordt er gevreesd voor het dichtslibben van de nu al drukke Ring rond Brussel. Verschillende steden in de ruime omgeving vinden het hele project overbodig en vrezen dat het negatieve gevolgen zal hebben voor de handelszaken in de binnensteden.