De ochtendstond heeft een nieuwe De Morgen in de mond

Lang geleden aangekondigd is het vandaag zover: De Morgen steekt in een nieuw jasje. Niet alleen de papieren krant is helemaal vernieuwd, ook de website kreeg een metamorfose. "Dit is niet de zoveelste herlancering van De Morgen, maar een scharnierpunt in onze geschiedenis", klinkt het.

"Wat brengt de morgen?", kopt De Morgen vandaag. Enerzijds is het een verwijzing naar de federale regeringsonderhandelingen, anderzijds een allusie op de vernieuwingsoperatie die de krant heeft ondergaan.

De papieren versie kreeg een heel nieuwe look. Daarnaast verschijnt het voormalige "M-katern" voortaan in een kleiner formaat onder de noemer "Cult".

Ook online heeft de krant niet stilgezeten met een nieuwe website en een app voor smartphones en tabletcomputers.

"Wat we vandaag doen, is niet de zoveelste herlancering van De Morgen, maar een scharnierpunt in onze geschiedenis", schrijft Brecht Decaestecker, verantwoordelijk voor digitale projecten bij De Morgen. "Vanaf vandaag zijn we niet alleen meer een krant met een website, maar een journalistieke titel."