Doek valt voor productiehuis Sultan Sushi

Het Mechelse productiehuis Sultan Sushi, bekend van onder meer "Marsman" en "Red Sonja", wordt opgedoekt. Dat heeft de Duitse eigenaar Red Arrow International bekendgemaakt.
Sien Eggers in "Red Sonja".

Sultan Sushi, ook bekend van "Huizenjacht" en "Danni Lowinski", kwam in februari volledig in handen van Red Arrow. Het Duitse bedrijf, dat zelf een dochteronderneming is van de Duitse mediagroep ProSiebenSat.1, had sinds maart 2010 al 51 procent van de aandelen van Sultan Sushi in zijn bezit. De overige 49 procent was tot dan in handen gebleven van de oprichters van het productiehuis.

Red Arrow laat dinsdag in een persbericht weten dat het, na een strategische denkoefening van alle lokale operaties, de komende maanden Sultan Sushi in België en Nederland sluit. Het Duitse bedrijf wil zich focussen op de groeiende tv-markten in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Sultan Sushi maakte dit najaar voor Vitaya "De jurk", waarvan maandagavond de eerste aflevering werd uitgezonden. Bij het kantoor in Mechelen was dinsdagmiddag (voorlopig) niemand voor commentaar bereikbaar.