Federale onderhandelaars trekken pensioenleeftijd op tot 67

De onderhandelaars voor een nieuwe federale regering zijn het erover eens geraakt om de wettelijke pensioenleeftijd vanaf 2025 op te trekken van 65 naar 66 jaar. Vanaf 2030 wordt dat zelfs 67 jaar. Voor de brugpensioenen en de pensioenleeftijd bij de politie zijn overgangsmaatregelen afgesproken.

De onderhandelaars van N-VA, CD&V, Open VLD en MR hebben het pensioenhoofdstuk van het regeerakkoord afgerond. Tot 2025 blijft de wettelijke pensioenleeftijd op 65, maar vanaf 2025 wordt het 66 jaar, en vanaf 2030 67 jaar.

In verband met de brugpensioenen komen er overgangsmaatregelen. Voor wie 58 jaar is in 2016 komt er twee jaar bij, voor wie 59 is maximaal een jaar.

Voor de pensioenen bij de politie komen er specifieke overgangsmaatregelen. Bij de politie was daarover de laatste weken heel wat ongenoegen ontstaan na een beslissing van het Grondwettelijk Hof. Details over die overgangsmaatregelen zijn nog niet bekend.

Voor wie al met pensioen is, wordt bijverdienen gemakkelijker. Wie een volledig pensioen heeft, zal onbeperkt kunnen bijverdienen.