Man kweekt cannabis als aanvullend pensioen

Afgelopen vrijdag werd Arthur Merrick veroordeeld tot een gevangenisstraf met uitstel omdat hij eerder dit jaar startte met het kweken van cannabis. De gepensioneerde man van 72 wilde zo zijn schamel pensioentje wat opkrikken en ook wat geld opzijleggen voor een begrafenis.
Copyright © 2014 - Ross Parry Agency - All rights reserved

Merrick uit Norwich begon met de kweek "na een gesprekje met een kennis, terwijl hij met de hond aan het wandelen was". Voor de rechtbank bevestigde hij dat zijn activiteit sinds dan uitgegroeid was tot het verzorgen van een 40-tal cannabisplanten in een leegstaande kamer in zijn appartement. Zijn doelgroep bestond uit mensen boven de 35 jaar, onder wie een aantal die de cannabis om medische redenen gebruikten.

"Sommigen vertelden me dat ze dan ’s avonds makkelijker konden ontspannen. Op een zekere manier denk ik dus dat ik de gemeenschap een kleine gunst deed. Maar ik weet dat het helemaal fout is. Het spijt me dus enorm", liet hij volgens nieuwswebsite Telegraph optekenen. Merrick ontvangt ruim 200 euro per week als pensioen.

De rechter had oor voor de spijtbetuigingen -"Ik hoop dat je je les geleerd hebt"- en veroordeelde de vader van 5 kinderen en grootvader van 13 kleinkinderen tot een gevangenisstraf met uitstel van 18 maanden en onbetaalde gemeenschapsdienst gedurende 120 uur. De man bleek duidelijk opgelucht met deze uitspraak.

lees ook