Morrissey: "Als ik sterf, dan sterf ik. Indien niet, dan niet"

"Vier keer al hebben ze kankerweefsel afgeschraapt, maar dat kan me niet schelen." Dat heeft Morrissey gezegd in een interview met de Spaanse krant El Mundo. Nadat hij het afgelopen jaar voor verschillende kwalen in behandeling is geweest, neemt de Britse zanger daarmee voor het eerst het woord kanker in de mond.

Een maagzweer, een dubbele longonsteking, een voedselvergiftiging en een infectie aan de luchtwegen: het voorbije anderhalf jaar ging de gezondheid van Morrissey niet over rozen. In een interview met El Mundo zegt hij nu dat hij recent verschillende behandelingen tegen kanker heeft ondergaan.

"Vier keer al hebben we kankerweefsel afgeschraapt, maar dat kan me niet schelen. "Als ik sterf, dan sterf ik. Indien niet, dan niet. Momenteel voel ik me goed. Ik weet dat ik op sommige van mijn recente foto's een weinig gezonde indruk maak, maar dat is wat ziekte met je doet. Ik wil me geen zorgen maken. Ik rust wel wanneer ik dood ben."

Verder in het interview gaat Morrissey nog te keer tegen David en Victoria Beckham, stierenvechters, de Britse koninklijke familie en de BBC omdat die zich onpartijdig zou hebben opgesteld in de aanloop naar het recente onafhankelijkheidsreferendum in Schotland.