Vroege verhalen van schrijver Truman Capote ontdekt

Een twintigtal onuitgegeven werken uit de jeugd van de Amerikaanse schrijver Truman Capote zijn in de Verenigde Staten opgedoken. Ze werden ontdekt door de Zwitserse uitgevers Peter Haag en Anuschka Roshani. Dat is bevestigd door een woordvoerster van de uitgeverij Kein & Aber Verlags in Zürich.
AP1966

Peter Haag en Anuschka Roshani hadden in de nalatenschap van de auteur in New York eigenlijk naar de zoekgeraakte hoofdstukken van de roman "Answered prayers" gezocht, toen ze de teksten vonden, zei de woordvoerster.

Het gaat overwegend om verhalen, maar ook om enkele gedichten. Het werk is afkomstig uit zijn high school-periode tussen 1935 en 1943. Het vroegste werk heeft Capote geschreven, toen hij nog maar elf jaar oud was.

Een selectie van de teksten zal donderdag in ZEITmagazin wereldwijd voor het eerst gepubliceerd worden, aldus Die Zeit. De verhalen worden in het Engels in boekvorm uitgegeven in de herfst van 2015 bij Random House.

Capote (1924-1984) wordt beschouwd als een van de belangrijkste Amerikaanse auteurs van zijn tijd. Tot zijn werken behoren onder meer de romans "In cold blood" en "Breakfast at Tiffany's".