Westhoek ziet aantal oorlogstoeristen verdubbelen

In de maanden augustus en september is het aantal oorlogstoeristen in de Westhoek meer dan verdubbeld. Dat bleek uit cijfers van het provinciebedrijf Westtoer. In een adem trekt Westtoer de jaarprognose op tot 750.000 oorlogstoeristen, daar waar in het begin van het jaar gemikt werd op een half miljoen bezoekers.

In augustus werd een stijging geboekt van 114 procent tot een kwart miljoen bezoekers aan minstens een van de tien onderzochte oorlogssites. Ook september ging ruim boven dat cijfer, goed voor een stijging van zelfs 123 procent. Gemiddeld bezoeken toeristen drie sites waardoor er bijna 100.000 unieke bezoekers per maand geteld werden in augustus en september. Sinds begin dit jaar komt de teller op 578.000 te staan, goed voor een globale stijging van 84 procent.

Ook stijging voor hotelsector

Het toerisme zorgt ook voor een positief effect op de hotelbezetting. Sinds begin dit jaar was er maandelijks een stijging van 5 tot 12 procent. De jongste twee maanden was er zelfs een bezettingsgraad van net geen 90 procent.

Westtoer keek ook eens over de grens naar de Franse departementen Nord, Pas de Calais en de Somme. Ook daar stijgt het aantal bezoekers. Uit de cijfers blijkt dat vooral de binnenlandse markt aangesproken wordt, al zijn de Britten met ongeveer 200.000 bezoekers een opvallende constante.

Tevredenheidsgraad bezoekers

Uit de cijfers blijkt ook dat de tevredenheidsgraad met 4,4 op 5 hoog ligt, en dat de vredesboodschap goed aangevoeld wordt door de bezoekers, vooral in de Westhoek.

Door deze nieuwe cijfers mikt Westtoer nu op 750.000 bezoekers in 2014. Dat is meer dan de helft meer dan verwacht.