"Help, een beer in ons zwembad, gaan we nu sterven?"

Groot moet de verbazing geweest zijn, toen een familie in Pennsylvania een zwarte beer in de tuin zag. Nog groter was de verbazing toen het dier besloot te relaxen in het zwembad. Een van de kinderen was er echter niet zo gerust in. "Gaan we nu sterven", vroeg het meisje bang aan haar moeder.

De beelden dateren van vorige week maar doen nu de ronde: het bezoek van een beer aan het zwembad van de familie Lushefski. Moeder Erica deed haar verhaal aan de Huffington Post: "Toen ik buiten stond op ons terras, hoorde ik het hek kraken. Ik keek even om de hoek en zag een beer."

De moeder van drie repte zich naar binnen om de beer veilig te bespieden. Het gezin beschikt immers over veiligheidscamera's en kon dus alles volgen. Zo zagen ze de beer een 10-tal minuten in de tuin, inclusief twee bezoekjes aan het zwembad. "Zie hem spelen, zie hem zitten, kijk hoe groot hij is", is de reactie van Erica op de beelden te horen.

Een van de dochters, de 4-jarige Nina, is duidelijk bang en stelt de vraag of ze gaan sterven. "Nee, we gaan niet sterven", stelt moederlief gerust.

Buiten een geforceerd hek en een kapotte bal, was er geen schade door de beer. Volgens Erica hing de beer al een paar maanden rond in de buurt. Het zwembad staat nog steeds buiten, maar de beer is sindsdien niet meer op bezoek geweest.

lees ook