"Newt Scamander wou slechts enkele uren in New York blijven"

Het raadsel dat J.K. Rowling eergisteren de wereld heeft ingestuurd, is opgelost. De cryptische tweet "Cry, foe! Run amok! Fa awry! My wand won't tolerate this nonsense" blijkt een anagram van "Newt Scamander only meant to stay in New York for a few hours", een verwijzing naar het scenario "Fantastic beasts and where to find them".
AP2007

Eerst het slechte nieuws: J.K. Rowling werkt niet aan een nieuw boek over Harry Potter. Die indruk had ze eergisteren gewekt door een mysterieuze tweet de wereld in te sturen.

"Cry, foe! Run amok! Fa awry! My wand won't tolerate this nonsense", schreef ze. Duizenden fans wereldwijd gingen vrijwel meteen aan het werk om het raadsel op te lossen. Daarbij kregen ze de hulp van Rowling zelf die via Twitter commentaar gaf bij mogelijke oplossingen en zich bijkomende tips liet ontvallen.

Een jonge doctoraatsstudent vond uiteindelijk de oplossing. "Newt Scamander only meant to stay in New York for a few hours", tweette Emily Strong. Gevolgd door het verlossende antwoord van Rowling: "YES! Mensen, we hebben een winnaar!".

"Newt Scamander wou slechts enkele uren in New York blijven", verwijst naar het scenario "Fantastic beasts and where to find them". Dat is een spin-off van de succesvolle boeken over Harry Potter waar Rowling sinds geruime tijd aan werkt. Daarin is voor de tovenaarsjongen zelf evenwel geen hoofdrol weggelegd. Het scenario moet uiteindelijk in drie nieuwe films resulteren.