Alice Glass: "Ik verlaat Crystal Castles"

Zangeres Alice Glass van Crystal Castles verlaat de groep. Dat heeft ze aangekondigd op Facebook en Twitter. Of producer Ethan Kath in zijn eentje doorgaat met het project, is niet duidelijk.
AP2013

"Ik verlaat Crystal Castles", laat Alice Glass weten op Facebook. "Mijn kunst en zelfexpressie in eender welke vorm zijn altijd een poging tot oprechtheid, eerlijkheid en empathie geweest. Om meerdere redenen, zowel professioneel als persoonlijk, heb ik het gevoel dat dat niet meer mogelijk is bij Crystal Castles".

Alice Glass gaat in elk geval door met muziek. "Ik hoop dat mijn fans me als solo-artiest net zo in hun hart gaan sluiten als ze dat met Crystal Castles gedaan hebben."

Het Canadese Crystal Castles begon in 2003 als soloproject van Ethan Kath, maar Alice Glass nam al snel de zang voor haar rekening in enkele nummers. In 2008 brak het duo door met zijn experimentele elektronische muziek.