Belgische douane neemt 66 miljoen namaaksigaretten in beslag

De Belgische douane heeft bij een gemeenschappelijke operatie van Europese en Aziatische douane-autoriteiten 66 miljoen namaaksigaretten in beslag genomen. Dat meldt de FOD Financiën.

De Belgische douane nam deel aan de internationale actie JCO REPLICA, gecoördineerd door het Europees Bureau voor fraudebestrijding (OLAF). De actie vond plaats in de zeehavens van Antwerpen en Zeebrugge. De opsporingsinspectie van Antwerpen heeft tijdens de operatie namaaksigaretten van de merken Marlboro, L&M en Mayfair in beslag genomen.

Een eerste inbeslagname betrof 25 miljoen sigaretten in een magazijn tijdens de eerste week van de actie. Later werden nog vier containers met 40 miljoen sigaretten onderschept door de Antwerpse Opsporingsinspectie van de douane.

In totaal werden tijdens de operatie 130 miljoen sigaretten in beslag genomen.