Britse toerist vrijgelaten die in Marokko werd veroordeeld wegens homoseksualiteit

Een Britse toerist die recent door het Marokkaanse gerecht tot vier maanden cel werd veroordeeld wegens homoseksualiteit is gisteren vrijgelaten. Ray Cole werd op 18 september door de politie aan een bushalte in Marrakech opgepakt. Hij verkeerde op dat moment in het gezelschap van een Marokkaanse man van ongeveer twintig jaar oud. Volgens een verantwoordelijke van een Marokkaanse mensenrechtenorganisatie zouden ze voordien in een winkelcentrum handelingen hebben gesteld met een seksuele connotatie.

Beide mannen werden tot vier maanden cel veroordeeld. In tegenstelling tot Cole zit de Marokkaanse jongeman nog steeds in de gevangenis. Aangenomen wordt dat ook hij weldra vrij zal komen.

In Marokko staan op homoseksuele daden celstraffen tot drie jaar. Het gebeurt echter zeer zelden dat buitenlanders om dergelijke redenen vervolgd worden.

De kinderen van de man melden via Facebook dat hun vader vrijgelaten werd uit de gevangenis. Ze dankten tegelijk de Marokkaanse autoriteiten voor hun medeleven.