Ebolapatiënt in de VS is overleden in het ziekenhuis

De Liberiaanse man die vorige maand naar Texas was gereisd en daar met symptomen van ebola in het ziekenhuis was opgenomen, is overleden. Dat heeft een woordvoerder van het ziekenhuis in Dallas bevestigd waar de man werd verzorgd.

Thomas Eric Duncan was op 19 septrember vanuit Liberia naar Texas gereisd. Enkele dagen later werd hij ziek, maar een eerste ziekenhuis had hem weer naar huis gestuurd nadat hij zich op de spoedafdeling had aangemeld. Op 28 augustus werd hij definitief opgenomen in het ziekenhuis en in quarantaine geplaatst.

Lokale autoriteiten hebben intussen weet van tien mensen die met Duncan in direct contact zijn geweest toen hij al ziek was, en dus ook besmettelijk was. 38 anderen zijn mogelijk met de man in contact geweest.

De vier mensen die met Duncan in hetzelfde appartement in Dallas leefden, zijn intussen ook in quarantaine geplaatst. Alle anderen die mogelijk met hem in contact zijn geweest, worden gedurende 21 dagen nauwkeurig opgevolgd. De incubatieperiode voor ebola bedraagt 21 dagen.