Er wordt gesjoemeld met zakken diepvriesscampi

Er wordt geknoeid met het gewicht van diepvriesscampi. Dat blijkt uit een reportage die het nieuwsmagazine "Volt" vanavond uitzendt.
VRT

Op een zak diepvriesscampi moet behalve het brutogewicht - meestal 1 kilogram - ook het gewicht van de scampi worden vermeld, na verwijdering van het ijs. Dat kan 800 of 500 gram zijn. Eigenlijk maakt dat niet uit, als de informatie over de hoeveelheid toegevoegd water voor de consument maar klopt.

Voor de reportage begaf de "Volt"-reporter zich undercover op een internationale visbeurs. Daar deed ze zich voor als invoerder en polste bij leveranciers naar de mogelijkheid om op de verpakking te liegen over het gewicht, door meer water toe te voegen dan vermeld. Een fragment van de reportage kan u hier bekijken.

"Volt" liet ook 10 aangekochte diepvrieszakken onderzoeken in een labo. De resultaten van die meting ziet u vanavond.