Fraude door directeur Nederlandse ALS-stichting

In Nederland is ophef ontstaan over de directeur van de lokale afdeling van de stichting tegen de zenuwziekte ALS. Die zou hebben geprobeerd om fraude te plegen, maar is intussen ontslagen.

De man zou geld van de Nederlandse stichting tegen ALS hebben overgemaakt naar zijn eigen bankrekening. De fraude kwam al snel aan het licht en de man heeft het geld inmiddels teruggestort. Hij is wel meteen ontslagen.

ALS is een neurologische aandoening en de ziekte kwam onlangs in de belangstelling door de actie "Ice Bucket Challenge". Daarbij daagden mensen elkaar uit om een emmer ijskoud water over zich te laten gieten in ruil voor een schenking.

De fraude in Nederland dateert wel van begin dit jaar en heeft dus niets te maken met de hype rond de Ice Bucket.