Jan Verheyen regisseert tweede Kampioenenfilm

"Er komt zo goed als zeker een tweede Kampioenenfilm en Jan Verheyen zal die regisseren." Dat heeft producent Skyline aan onze redactie bevestigd. Als alles volgens plan verloopt, vinden de opnames volgende zomer plaats. In december 2015 moet de film in de zalen komen.
© VRT Luk Monsaert

"Ik kan bevestigen dat Jan Verheyen heeft toegezegd om de tweede Kampioenenfilm te regisseren", vertelt Eric Wirix van productiehuis Skyline. "Het is zo goed als zeker dat de film er ook echt komt. Bij film is het vaak een kwestie van de kip of het ei. Om een project erdoor te krijgen, moeten we vaak al op voorhand een regisseur en de acteurs aan boord hebben."

Die laatsten tekenen alvast present. "Alle acteurs uit de eerste Kampioenenfilm hebben toegezegd om ook in de tweede film mee te spelen. Het verhaal ligt al klaar, maar een eigenlijk scenario is er nog niet."

"We hopen de film in de zomer van 2015 te draaien. In december volgend jaar moet hij in de zalen komen. Nu moeten we de financiering rond krijgen. Ook met de VRT moeten we nog onderhandelen, want de openbare omroep is de eigenaar van de serie "F.C. de kampioenen". We hebben de toestemming om de film te draaien, maar moeten het nog eens worden over de inhoudelijke en zakelijke aspecten."

De eerste Kampioenenfilm, "Kampioen zijn blijft plezant", was eveneens in handen van Skyline. De film kwam eind vorig jaar in de zalen en was een groot succes. Slechts 18 dagen na de release waren al 500.000 mensen naar de bioscoop getrokken.