Kleuter trakteert in kinderdagverblijf op heroïne

Een Amerikaans meisje van 4 jaar heeft haar speelkameraadjes in het kinderdagverblijf getrakteerd op zakjes heroïne. Het meisje dacht dat het snoepgoed was. Haar moeder is opgepakt en de kinderen uit het kinderdagverblijf werden naar een ziekenhuis overgebracht.
© Newsteam / SWNS Group
Archieffoto.

In totaal had de kleuter 250 zakjes met elke 4 gram heroïne in haar rugzak zitten. Volgens de politie gaf de moeder haar dochter een andere rugzak mee dan normaal, omdat een van de huisdieren de gebruikelijke rugzak had kapotgebeten.

De verzorgers in het kinderdagverblijf waren alert toen het kind plots "snoepjes" begon uit te delen. De hulpdiensten werden onmiddellijk verwittigd en -hoewel geen enkel zakje geopend was- de kinderen werden naar een ziekenhuis gebracht. Iedereen bleek gezond en wel.

De moeder van de "dealende" kleuter werd opgepakt, maar is intussen op borgtocht (4.700 euro) vrijgelaten. Ze mag geen contact meer hebben met haar 3 kinderen. Die zijn intussen geplaatst. De moeder wenst niet te reageren op de feiten. Maar haar zus wél. Zij beweert dat haar zus geen dealer is en dat een individu het huis van haar zus -zonder haar medeweten- gebruikt als opslagruimte. De politie onderzoekt de hele zaak.