Londen stuurt 750 militairen naar Sierra Leone

De Britse regering stuurt 750 militairen naar Sierra Leone om daar te helpen bij de strijd tegen de ebola-epidemie. Dat heeft het Britse ministerie van Defensie bevestigd tegenover de Britse omroep BBC.
AP2014

De militairen zullen worden ingezet bij de bouw van een behandelingscentrum voor de verzorging van ebolapatiënten. De ebola-epidemie in West-Afrika heeft intussen al bijna 3.500 levens geëist. Vooral in Sierra Leone en Liberia is de verspreiding van het virus nog verre van onder controle.

Gisteren raakte ook al bekend dat de Verenigde Staten drie militaire laboratoria in Liberia gaan ontplooien. Elk labo zal worden bemand door drie à vier militaire experts in biologische oorlogsvoering. In de labo's zal lichaamsvocht van mogelijke besmette patiënten worden geanalyseerd.