Meer dan 5.000 manifestanten voor de deur van Charles Michel

Vanmorgen hebben zo'n 5.300 mensen, waaronder studenten geneeskunde en tandarts, actiegevoerd aan de hoofdzetel van de MR aan de Gulden Vlieslaan in Brussel. De manifestanten wilden Charles Michel herinneren aan de "beloftes" van zijn partij over de toekenning van RIZIV-nummers.

De actievoerders scandeerden slogans als: "Qu'est-ce qu'on veut? Un Inami! Quand est-ce qu'on le veut? Maintenant!" ("Wat willen we? Een RIZIV-nummer! Wanneer willen we dat? Nu!").

De manifestanten hebben vooral kritiek op het feit dat er onvoldoende RIZIV-nummers beschikbaar zijn voor de studenten geneeskunde en tandarts. Concreet zal vanaf dit jaar de helft van de studenten geneeskunde en 60 procent van de studenten voor tandarts na een studie van zes of zeven jaar geen RIZIV-nummer krijgen. Volgens de actievoerders heeft de MR zich net als de andere partijen in het verleden uitgesproken voor de toekenning van een RIZIV-nummer aan al wie al aan zijn studies bezig is.