5. Is dit geen GAS-boete, meneer De Wever?

Het was een opmerkelijk beeld vanochtend. N-VA-voorzitter Bart De Wever die de onderhandelingen verlaat in een Porsche. Maar was dat wel het opvallendste van het hele gebeuren?

De onderhandelaars van een nieuwe federale regering hebben opnieuw een nachtje doorgedaan. Toen ze vanochtend nog steeds geen akkoord hadden over de verdeling van de ministerposten, besloten ze het even voor bekeken te houden.

Bij het verlaten van het MR-hoofdkwartier in Sint-Gillis in Brussel, waar de onderhandelingen plaatsvonden, kon De Wever op heel wat persaandacht rekenen. Op de beelden is te zien hoe de N-VA-voorzitter naar een Porsche stapt waarna hij even later zou wegrijden. "Het is niet mijn wagen", liet hij meermaals optekenen.

Het opvallendste lijkt echter de gelegenheidschauffeur te zijn. Hij gooit een papiertje, dat weliswaar al op de wagen lag, snel op de grond. Maar mag dat wel? En kan men daar geen GAS-boete voor krijgen? 

In het politiereglement van de gemeente Sint-Gillis is alleszins dit te lezen: "Het is verboden op andere plaatsen dan in de daartoe voorziene vuilnisemmers papier, of om het even welk ander voorwerp dat de voor het publiek toegankelijke plaatsen zou kunnen vervuilen of hinderen, te werpen, plaatsen of achter te laten"

Aandachtige kijkers kunnen het tafereel hieronder bekijken vanaf seconde 22.

lees ook