"Kijk naar onze foto’s voor je oordeelt"

Nog geen maand geleden werden in Iran 6 jongeren veroordeeld tot onder meer 91 zweepslagen omdat ze op “Happy” van Pharrell Williams gedanst hadden. Ook al ging het om een voorwaardelijke straf, een uiting van progressiviteit van het Iraanse regime leek dit niet. Toch blijft een groep jongeren niet bij de pakken zitten, meer bepaald zij die zwemmen in het geld. De Instagram-account "Rich kids of Tehran", waarop zij hun glamoureuze leven etaleren, is op korte tijd uitgegroeid tot een heus succes met meer dan 85.000 volgers.

"We willen die kant van Iran tonen die je normaal niet tijdens nieuwsuitzendingen te zien krijgt. Wij houden van alle Iraniërs. Rijk of arm doet er voor ons niet toe. Iedereen is gelijk. We willen de wereld de mooie kant van Iran en Teheran tonen, een kant die men moet gezien hebben alvorens men een oordeel over ons velt", aldus een van de initiatiefnemers op de Australische nieuwswebsite News.

"We hebben geen enkele politieke bijbedoelingen. We willen alleen tonen hoe mooi Teheran is en hoe mooi de mensen die er wonen zijn. Zeker met al die recente negatieve berichtgeving over het Midden-Oosten willen wij laten zien dat Teheran helemaal anders is."

Meer foto’s kunt u hier bekijken. Wij tonen u een selectie:

lees ook