Eurostar en Britse luchthavens gaan passagiers uit ebolalanden controleren

Wie uit Sierra Leone, Guinee en Liberia de Britse luchthavens Heathrow en Gatwick binnenkomt, zal voortaan onderzocht worden op mogelijke symptomen van het ebolavirus. Ook bij de Eurostar, de trein die Londen onder meer met Brussel verbindt, zullen er controles zijn.

Er zal een medische staf aanwezig zijn die de lichaamstemperatuur van passagiers uit ebolalanden gaat meten, aangezien koorts een van de eerste symptomen is. Ook zullen er vragenlijsten worden uitgedeeld waarin onder meer gevraagd wordt naar de verblijfplaatsen en naar de mensen met wie men in contact is gekomen.

"Brit in Macedonië gestorven aan ebola"

Macedonische media hebben vandaag gemeld dat er in hun land een Brit gestorven is, vermoedelijk aan het ebolavirus. Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken onderzoekt de zaak.

Gisteren kondigde de Verenigde Staten al aan dat er op vijf grote Amerikaanse luchthavens controles komen op passagiers uit de door ebola getroffen landen.