Gentse scholen sturen personeel mee op bus en tram

In Gent sturen enkele scholen voortaan personeel mee op de bussen en trams van De Lijn. Ze doen dat na een incident drie weken geleden waarbij zo'n 200 jongeren zich na een controleactie op zwartrijden tegen de politie en het personeel van De Lijn keerden. Bij de controleactie waren twee jongeren betrapt.

"Er zijn afspraken gemaakt om de snelle bijstand van de politie aan de Lijn te behouden. Daarnaast hebben de scholen met De Lijn afgesproken dat zij ook - zoals de afgelopen weken al gebeurde - personeel gaan meesturen met de bussen en trams van de Lijn", vertelt burgemeester Daniël Termont (SP.A).

Nog volgens Termont zullen de scholen niet structureel maar wel zeer regelmatig mensen meesturen. Sinds het incident van drie weken geleden zijn er geen nieuwe problemen meer geweest.