Krab versus alligator: 1-0

Het leek een strijd van David tegen Goliath: een krab versus een alligator in Huntington Beach State park, South Carolina (VS). Maar de veel kleinere krab liet zich niet zomaar als maaltijd bestempelen en gebruikte zijn wapens op de meest efficiënte manier. Zo bleek uit de foto’s die Phil Lanoue van "de strijd" midden september kon maken.
Image license supplied to Caters from source

Lanoue aan Caters News: "Het heeft de alligator wellicht te veel tijd gekost om listig tot bij de krab te geraken, die hem heeft horen aankomen. Want plots sprong de krab om en zette zonder verpinken zijn klauw in hem."

"De alligator schudde vervolgens met zijn kop om zich van die klauw te bevrijden, terwijl de krab zich vliegensvlug uit de voeten maakte en in de modder verdween, terwijl hij beide klauwen dreigend naar de alligator bleef richten."

"Blijkbaar was de alligator toen zo verveeld door de hele situatie dat hij het afstapte. Terwijl de krab hetgeen hem overkomen was nog kon navertellen."

Image license supplied to Caters from source

lees ook