Lees hier het integrale regeerakkoord

Er was de afgelopen dagen al heel wat over uitgelekt in de pers, maar nu is ook het integrale en definitieve regeerakkoord openbaar gemaakt.

Nadat N-VA, CD&V, Open VLD en MR dinsdag al een akkoord bereikten over de begroting, raakten ze het gisterenavond laat eens over het volledige regeerakkoord. De afgelopen dagen raakte er al heel wat bekend over dat akkoord, maar nu zijn de teksten zoals ze goedgekeurd zijn door de federale onderhandelaars ook beschikbaar.

Waar de partijen het afgelopen nacht nog geen akkoord over bereikten, was de verdeling van de bevoegdheden. Die onderhandelingen zullen vanavond voortgaan, na de partijcongressen. Op die congressen moeten de leden van de partijen zich uitspreken over een regeringsdeelname.

U kunt het 152 pagina's tellende document hier lezen.

Meest gelezen