Modiano's boeken vliegen de deur uit

De Nobelprijs Literatuur betekent altijd een enorme boost voor de verkoop van de boeken van de bekroonde schrijver. Dat is nu niet anders. In Nederland zijn de vertaalde boeken van Patrick Modiano een uur na de bekendmaking van de Nobelprijs al niet meer te verkrijgen.
mention obligatoire©Louis Monier/Rue des Archives

Uitgeverij Querido heeft beslist om de boeken "Het gras van de nacht" en "De horizon" meteen bij te drukken. De herdruk moet volgende week in de winkels liggen.

Volgens een woordvoerder van de Nederlandse uitgeverij verkopen Modiano's romans altijd goed in Nederland, maar zijn het geen bestsellers. Misschien wordt het volgende boek dat wel: dat verschijnt volgend jaar in het Nederlands. "Pour que tu ne te perdes pas dan le quartier" is sinds vorige week uit in Frankrijk.