Nieuw onderzoek in moord Theo van Gogh

Er komt een nieuw onderzoek naar het handelen van de AIVD, de Nederlandse inlichtingendienst, bij de moord op Theo van Gogh. Dat schrijft Nederlands minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA) in een brief aan de Tweede Kamer. Aanleiding is een uitzending van EenVandaag, over mogelijke handlangers van moordenaar Mohammed B.

Tijdens de uitzending wordt door een officier van justitie die de zaak tegen Mohammed B behandelde vermoedens geuit over het bestaan van handlangers.

Naar aanleiding van de uitzending vroeg de Tweede Kamer opheldering aan minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk. Die antwoordt vandaag dus in een brief dat er een onderzoek komt naar het handelen van de AIVD. Daarbij zal bekeken worden wat er wel en niet bekend was over eventuele handlangers van Mohammed B.

Plasterk belooft de Kamer “zo snel mogelijk” over het resultaat van het nieuwe onderzoek te informeren.