Regering Hongkong zegt gesprekken met betogers af

Het bestuur van Hongkong heeft het overleg dat morgen met de prodemocratische studenten gepland was, afgezegd. "De oproep van de studenten om de actie opnieuw uit te breiden heeft een constructieve dialoog onmogelijk gemaakt", zegt stadsbestuurder Carrie Lam.

De afgelopen weken kwamen tienduizenden demonstranten, de meesten onder hen studenten, op straat voor meer democratie. Ze eisen dat de bevolking van Hongkong vanaf 2017 een eigen leider mag voordragen voor het bestuur van de stad. China wil dan weer dat Hongkong kiest uit een groep kandidaten die vooraf zijn goedgekeurd door Peking. Ook het ontslag van Leung Chun-ying, de hoofdbestuurder van Hongkong, werd gevraagd.

Uiteindelijk zijn de leiders van de protestbeweging ingegaan op het verzoek van de overheid om te praten. Van het massale straatprotest, bleven ondertussen nog enkele honderden betogers over.

Nu worden de gesprekken, die morgen gepland waren, dus gestaakt.