Wat dacht u van een nieuw huis voor een iPhone 6?

Op het eerste zicht was het een deal die in uw voordeel zou kunnen uitdraaien. Een huiseigenaar liet begin deze week immers via zijn makelaar weten dat hij zijn huis in Detroit, VS, best wilde omruilen voor de nieuwe iPhone 6, met een voorkeur voor de iPhone 6 Plus. Een iPad met een opslagruimte van 32 gigabyte mocht ook. Gisteren slaagde hij in zijn opzet en kreeg hij zelfs meer dan hij gehoopt had.

Makelaar Larry Else (zie kleine foto) enkele dagen geleden op nieuwszender My Fox Detroit: "De ruil is mogelijk en het aanbod is dus echt. Mijn cliënt bevindt zich momenteel in het buitenland, maar heeft me het voorstel bevestigd. Het liefst zou hij de iPhone 6 Plus hebben. Maar er is ruimte tot onderhandelen."

Else voegde op nieuwswebsite Huffington Post toe: "De eigenaar heeft het huis in 2010 gekocht, omdat hij dacht dat dat een goede investering zou zijn. Hij wilde het huis namelijk verhuren. Maar ook al zag alles op papier er perfect uit, het huis was in veel slechtere staat dan men hem had doen geloven. De eigenaar was dus eigenlijk een slachtoffer."

De woning werd nog aangeboden tegen een prijs van 3.000 dollar -de aankoopprijs bedroeg 41.000 dollar- en dat die prijs zo laag was, daarvoor waren verschillende redenen. Het huis bevond zich immers in een erbarmelijke staat. Maar niet alleen het pand was vervallen, de hele straat waar het huis gelegen is, is armoedig en vuil -"Ze zouden hier best heel wat huizen in de straat met de grond gelijk maken", aldus een buurtbewoonster-. Bovendien moesten er nog achterstallige belastingen op het onroerende goed betaald worden.

Maar het lukte de eigenaar van Oostenrijkse afkomst om zijn huis te "verkopen". Niet alleen kreeg hij 1.000 dollar van iemand die in de buurt van het huis woont, ook werd hem volgens nieuwswebsite Today een iPhone 6 geschonken door een Duitser die "op een of andere manier geraakt was door dit verhaal".

lees ook