Zware brand treft keukenbedrijf in Deinze

In Deinze heeft vannacht een zware brand gewoed in een familiebedrijf dat keukens maakt. De ateliers van het bedrijf zijn volledig uitgebrand. De brandweer van Deinze moest de hulp inroepen van 4 andere korpsen om andere bedrijven in de betrokken industriezone te vrijwaren.

Het getroffen bedrijf is gevestigd in de industriezone "De Prijkels", de grootste industriezone van Deinze. Toen de brandweer ter plaatste kwam, stond het bedrijf al in lichterlaaie.

"Rond kwart voor twee heeft de brandweer een oproep gekregen dat er een bedrijf in brand stond. De ateliers zijn volledig uitgebrand. Het moet heel snel gegaan zijn", vertelt burgemeester Jan Vermeulen.

Ook het brandweerkorps van Gent moest vannacht bijspringen. Er was een enorme rookpluim te zien en volgens getuigen is de brandgeur op het bedrijventerrein vrij indringend. De brandweer van Deinze zal wellicht nog de hele dag moeten nablussen.

Door de brand zitten een aantal andere bedrijven op het industrieterrein voorlopig zonder stroom.