15-jarige jongen doodgestoken op Nederlandse school

Op een middelbare school in Nederland is een 15-jarige jongen overleden nadat hij tijdens de middagpauze op het schoolplein in de nek werd gestoken. De vermoedelijke dader, een 16-jarige medeleerling, is opgepakt. Dat meldt de NOS.

Volgens ooggetuigen hadden de twee jongens ruzie. Op een gegeven moment moet de dader een mes bovengehaald hebben, want wat later zagen diezelfde getuigen het slachtoffer gewond de school in vluchten. "Ik zag hem in blinde paniek naar binnen rennen, met zijn hand op zijn nek. Niet lang daarna kwam de eerste hulp, het ging allemaal zo snel", klinkt het.

De hulpdiensten probeerden de jongen nog te reanimeren, maar dat bleek tevergeefs. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

De dader zou opgepakt zijn. Aanvankelijk zou hij hebben geprobeerd om te vluchten, maar werd hij door leerlingen ingehaald. Dat kon de politie niet bevestigen.