150 treinreizigers zitten drie uur vast

Zowat 150 treinreizigers hebben gisterenavond drie uur lang vastgezeten. Twee treinen stonden geblokkeerd tussen Schaarbeek en Vilvoorde, bevestigt infrastructuurbeheerder Infrabel. Er was naar verluidt grote chaos.
(Archieffoto)

Eén trein maakte rond 20.45 uur een noodstop, waardoor ook een andere trein moest stilstaan. "De veiligheidssystemen hebben gewerkt. Er is nooit gevaar geweest." Verder onderzoek moet duidelijk maken wat er precies gebeurd is, maar het lijkt wel duidelijk dat een treinramp nipt vermeden is (lees: "Stilstaande treinen: frontale botsing nipt vermeden")

Omdat het donker was, werd het door de politie te gevaarlijk bevonden om de reizigers te laten uitstappen. Een andere trein moest langszij rijden. De passagiers werden vervolgens naar een ander station gebracht, en uiteindelijk met bussen en taxi's naar hun eindstation gebracht. De NMBS zal de evacuatie evalueren.

Op Twitter doet een van de treinreizigers wel haar beklag over de gang van zaken.