4 nieuwe graven ontdekt waar Mexicaanse studenten verdwenen

In het zuiden van Mexico zijn opnieuw vier graven met lichaamsresten ontdekt in de buurt van de plaats waar twee weken geleden tientallen Mexicaanse studenten verdwenen. De studenten kwamen in het weekend van 26 september in de stad Iguala manifesteren, maar werden onder vuur genomen door de politie. Daarbij kwamen toen zes tieners om, 43 "verdwenen". Enkele dagen geleden werden al 28 verbrande lichamen teruggevonden. In de zaak zijn 34 personen gearresteerd, het merendeel politieagenten.

Of de teruggevonden lichaamsresten ook daadwerkelijk van de verdwenen studenten zijn, wordt nog onderzocht, maar alles wijst evenwel in die richting. De ouders van de slachtoffers hebben dan ook alle hoop opgegeven om hun kinderen nog levend terug te zien. Ze zijn samengekomen aan het schoolgebouw van de studenten om er te bidden.

De precieze omstandigheden van het incident zijn nog erg onduidelijk. De Mexicaanse minister van Justitie zegt dat er verschillende pistes worden gevolgd, maar de politiediensten van Iguala worden duidelijk verdacht. Van de 34 gearresteerde personen zijn er 26 politieagent. Volgens sommige bronnen zou de politie de verdwenen studenten hebben overgeleverd aan een lokale drugsbende.

Er wordt ook gekeken naar de burgemeester van Iguala en diens echtgenote. Zij zouden niet het nodige hebben gedaan om het incident te voorkomen en zouden bovendien banden hebben met de lokale drugsbende.

De zaak houdt Mexico in de greep. President Enrique Peña Nieto heeft beloofd dat de verantwoordelijken koste wat het kost moeten gevonden worden.