"Arco-regeling is lelijk, maar verdedigbaar compromis"

N-VA-Kamerlid Peter Dedecker is niet helemaal tevreden met de Arco-regeling die in het nieuwe regeerakkoord staat. Dat zegt hij vandaag op zijn website. "Ik had liever gezien dat ACW volledig instond voor de terugbetaling", klinkt het.

Het is niet de eerste keer dat Dedecker zijn stem laat horen in het hele Arco-debacle. In maart van dit jaar lanceerde hij een boek waarin hij ervoor ijverde dat het ACW en niet de belastingbetaler moet opdraaien voor de terugbetaling van de Arco-coöperanten.

Dedecker zegt nu in een blogpost op zijn website dat hij over het algemeen tevreden is met het regeerakkoord, maar dat de regeling rond Arco een compromis is. "Ik vertel uiteraard niets nieuw als ik zeg dat niet iedereen aan de onderhandelingstafel er zoals mij over dacht. Maar elke partij die geen absolute meerderheid haalt, kent hetzelfde lot: onderhandelen en een compromis sluiten."

Het Kamerlid kan dan ook gedeeltelijk leven met het compromis: "Het is een lelijk maar verdedigbaar compromis. Datgene is gebeurd wat sommigen tot voor kort onmogelijk achtten: het ACW betaalt mee en erkent dus haar verantwoordelijkheid", aldus Dedecker.