"Het is een eer voor alle kinderen die nog in slavernij leven"

De winnaars van de Nobelprijs voor de Vrede, Kailash Satyarthi en Malala Yousafzai, zijn vereerd dat ze de prijs gewonnen hebben. "Dit is een boodschap van liefde tussen India en Pakistan", klonk het bij Malala.

"Dit is een eer voor alle kinderen die in slavernij werken", zei Kailash Satyarth.

Ook de Pakistaanse Malala Yousafzai reageert vereerd op de Nobelprijs voor de Vrede die ze in ontvangst mag nemen. "Dit is een boodschap van liefde tussen India en Pakistan", verwees ze naar de Indiër Satyarth.

"Ik ben blij deze prijs te kunnen delen met Kailash Satyarth", voegde de kinderrechtenactiviste eraan toe.  "Dit is niet het eind van de campagne", blijft ze strijdvaardig. Malala pleitte er ook voor dat je voor je rechten moet blijven vechten.

De 17-jarige richtte zich ook nog tot de volwassenen in het publiek. "Jullie hebben allemaal kinderen. Die zijn onbetaalbaar. Geef hen moed!"