"Mediahuis zoekt Nederlandse partners voor overname NRC Media"

Op zoek naar de nodige financiële middelen om NRC Media over te nemen, heeft Mediahuis bij verschillende Nederlandse partners aangeklopt. Dat meldt Het Financieele Dagblad. Voorlopig zou niemand bereid zijn gevonden mee in de overname te stappen.

Begin september maakten Mediahuis en de Nederlandse investeringsmaatschappij Egeria bekend dat ze onderhandeling zouden opstarten over een overname van NRC Media, de uitgever van onder meer het NRC Handelsblad. Egeria kocht NRC Media enkele jaren geleden en wil er nu vanaf.

Volgens Het Financieele Dagblad is een bedrag van 115 miljoen euro bij de overname gemoeid. Naar verluidt kan Mediahuis die som niet eigenhandig op tafel leggen want de Belgische mediagroep heeft volgens de krant bij verschillende Nederlandse ondernemingen aangeklopt op zoek naar een partnerschap.

Zo heeft Mediahuis gesprekken gevoerd met de families Blokker en Zeeman, investeerder HAL, Stichting Democratie en Media en de Telegraaf Media Groep. Tot nu toe zou evenwel niemand bereid zijn gevonden in de overname mee te stappen.