"Timbuktu" wint prijs voor beste film in Namen

De Frans-Mauritaanse film "Timbuktu" van regisseur Abderrahmane Sissako heeft op het Internationaal Festival van de Franstalige Film in Namen (FIFF) de "Bayard d'Or" voor de beste film gewonnen. De film won ook de prijs voor het beste scenario.
Sophie Kip

"Timbuktu van Abderrahmane Sissako heeft de belangrijkste prijs gewonnen op het Internationaal Festival van de Franstalige Film (FIFF) in Namen.

De andere grote winnaar op het FIFF was de film "Mommy" van Xavier Dolan, die met drie prijzen aan de haal ging. Zo won Antoine-Olivier Pilon de Bayard d'or voor beste acteur, Anne Dorval en Suzanne Clément wonnen samen de trofee voor de beste actrice. Daarnaast werd ook het camerawerk van André Turpin bekroond.

"Twaaga" van de Frans-Burkinese regisseur Cédric Ido werd dan weer gelauwerd met een Bayard d'Or voor de beste kortfilm.

Tijdens de 29e editie van het Internationaal Festival van de Franstalige Film werden in totaal 156 film vertoond, waarvan 77 kortfilms.