"Verkeerd aantal vuilniszakken te wijten aan technische storing"

Dat op de rollen vuilniszakken in Halle en Ternat te weinig exemplaren hebben gezeten, is te wijten aan een technische storing. Dat zegt producent Sphere Belgium vandaag. Het bedrijf verontschuldigt zich en bezorgt alle Lennikse gezinnen een aantal extra zakken. "Er is in geen geval sprake van fraude, noch van kwaadwillig opzet", benadrukt Sphere Belgium.

"Intern onderzoek heeft uitgewezen dat het in Lennik gaat over een beperkt aantal rollen, geproduceerd op 23 oktober 2013", zegt Sphere in een persbericht. Volgens het bedrijf gaat het om enkele tientallen rollen die minder, of juist meer, huisvuilzakken telden (variërend van 18 tot 22).

Ook de gemeente Halle deed melding van een afwijkend aantal zakken op de rollen van 30-liter gft-zakken. Enkele van de rollen bevatte niet de vereiste 15, maar slechts 14 stuks per rol. "Wij vervangen deze zakken door een nieuwe productie. Overigens hebben we geen klachten ontvangen van de bewoners zelf."

"We begrijpen dat dit incident bij veel consumenten vraagtekens heeft opgeroepen. We benadrukken dat dit om een betreurenswaardig technisch probleem gaat. En er is in geen geval sprake van fraude, noch van kwaadwillig opzet."

Sphere Belgium bevoorraadt zich in Europa bij een van de 14 fabrieken van de Groep Sphere, gespecialiseerd in de productie van huisvuilzakken met een jaarlijkse oplage van meer dan 2 miljard zakken.