Alexander De Croo: nieuwe poging

Misschien hadden sommigen veeleer Maggie De Block verwacht in de kern. Zij is toch hét stemmenkanon van de Open VLD. Maar Alexander De Croo heeft – figuurlijk –meer carrure om daar te kunnen wegen. Ook al leidde zijn passage in de kern de voorbije jaren tot tandengeknars in eigen rangen: het was De Croo die door nieuwkomer Koen Geens de liquidatiebonus in zijn maag gesplitst kreeg.

Toch is hij de logische vicepremier voor zijn partij. Sinds zijn passage – toen hij er de spreekwoordelijke stekker uittrok – schoolde De Croo zich om tot een beslagen minister, en zette hij zijn schouders onder de pensioenhervorming die zijn voorganger Vincent Van Quickenborne in gang zette. Het is een rol, zo geeft hij zelf grif toe, die hem veel beter ligt dan die van partijvoorzitter.


 

Meest gelezen