Charles Michel: de weerwraak

Charles Michel – Charly voor de vrienden – mag op zijn 38e premier van het land worden, tegen alle verwachtingen in. Maar het is wel een mooie weerwraak voor de familie Michel. In 2003 gooide Elio Di Rupo vader Louis uit alle gewestelijke regeringen, en die wonde is nooit geheeld. Na deze verkiezingen overkwam Charles net hetzelfde: CDH en PS sloten de liberalen uit de kring in Brussel en Wallonië.

Michel neemt nu een enorme gok door als enige Franstalige partij in een regering met de N-VA te duiken. En dat wordt geen wandeling in het park: de linkse oppositie zal zowel communautair als socio-economisch stoken. Zeker op zijn Franstalige flank wordt dit een kwetsbare regering. Nu al gaat er een grapje over de aanstelling van Michel. Wat wordt de nieuwe naam van de Wetstraat 16? Jawel, de Baraque Michel.

Meest gelezen