Dakloze date van Miley Cyrus moet naar de gevangenis

De dakloze man die Miley Cyrus eind augustus het podium van de MTV Video Music Awards in Los Angeles op stuurde om haar prijs voor beste videoclip van het jaar in ontvangst te nemen, moet de gevangenis in. Jessie Helt roerde dan wel menig hart met zijn toespraak, hij was ook vrij uit de gevangenis onder voorwaarden en die heeft hij geschonden.
AP2014

Tranen, emoties en flink wat pathos. Dat schouwspel kleurde eind augustus de uitreiking van de MTV Video Music Awards toen Miley Cyrus niet eigenhandig haar prijs voor beste video van het jaar ging ophalen, maar een dakloze jongeman het podium op stuurde om die klus te klaren. In één beweging gaf hij een toespraak om aandacht te vragen voor het lot van jonge daklozen in de VS.

Ook de politie keek die avond naar de prijsuitreiking en herkende de jongeman als Jessie Helt. Hij was op dat moment vrij onder voorwaarden nadat hij in 2010 was gearresteerd omdat hij in een flat in Oregon had ingebroken. Door die staat te verlaten en naar Los Angeles in Californië te verhuizen, had hij die voorwaarden geschonden.

Om die reden moet hij nu opnieuw de cel in en dit voor zes maanden. Oh ironie: precies omdat hij op tv verscheen, kreeg de politie hem te pakken. Voorheen wisten de autoriteiten niet waar hij verbleef.