Eerste expositie gewijd aan Hans Memling in Rome

De Vlaamse 15e eeuwse kunstenaar Hans Memling, een van de Vlaamse Primitieven, krijgt voor het eerst een expo helemaal aan hem gewijd in Rome. De tentoonstelling in de Scuderie del Quirinale, in het hart van de Italiaanse hoofdstad, opent zaterdag de deuren voor het grote publiek.

"Het is een tentoonstelling van een ongekende schoonheid met zeer zeldzame schilderijen, vaak hele kleine werken. En hoewel we normaal gezien enkel de Italiaanse meesters tentoonstellen, of werken die hier zijn geschilderd, verdient Memling, die nooit in Italië is geweest, zijn plaats hier door zijn grote invloed op onze kunst", zegt de baas van de Scuderie Franco Bernabè.

Een vijftigtal werken van de schilder die in Brugge overleed in 1494 zullen er te bezichtigen zijn. De tentoonstelling is opgedeeld in zeven divisies waarin de bezoekers het parcours van de schilder kunnen volgen, met in het begin zijn werken geïnspireerd door zijn leermeester Rogier Van der Weyden. Ook de invloed van Memlings werken op de Italiaanse kunst komt aan bod.

De tentoonstelling "Memling - de Vlaamse renaissance" loopt van 11 oktober tot 18 januari 2015.