Federatie Wallonië-Brussel heeft begroting nog niet rond

De ministers van van de Federatie Wallonië-Brussel, die sinds gistermiddag bijeen zaten om te onderhandelen over de begroting 2015, hebben afgelopen nacht om 2 uur een punt gezet achter de werkzaamheden. Maandag ontmoeten ze elkaar weer om de onderhandelingen af te ronden.

De regering-Demotte zegt goed vooruitgegaan te zijn gisteravond. Vandaag zijn er opnieuw werkgroepen gepland. De opdracht is moeilijk voor de Federatie, aangezien ze geen enkele fiscale manoeuvreerruimte heeft en er 140 miljoen euro moet gevonden worden.

De onderwijsbonden, die ongerust zijn over de besparingen waar de regering aan werkt, verhoogden gisteren de druk door een overleg aan te kondigen met het gemeenschappelijk vakbondsfront.

Ook het federale niveau had al besparingen in petto, in het bijzonder op het vlak van pensioenen.