Gegevens gebruikers forum 9lives zijn gehackt

Een anonieme hacker heeft de database met alle mailadressen en passwords van de gebruikers van het forum van gamingwebsite 9lives gekraakt. Dat heeft Telenet bevestigd. 9lives is de grootste gameswebsite van de Benelux en wordt beheerd door Telenet.

Het forum van de gamingwebsite 9lives heeft honderdduizenden leden. Zij kunnen er onder meer terecht met vragen over gamesituaties. De voorbije week was er heel wat kritiek te horen op het forum over een update van de website.

Een anonieme hacker heeft nu de database met alle gegevens van de gebruikers gekraakt. De getroffen gebruikers wordt aangeraden om alle passwords die ze gebruiken die lijken op het password dat ze bij 9lives gebruiken, te veranderen.

Telenet heeft bevestigd dat de database het slachtoffer is van een hacking. "We gaan er alles aan doen om het probleem zo goed mogelijk op te lossen en we gaan proberen de gegevens van de gebruikers zo goed mogelijk te beschermen", meldt woordvoerder Stefan Coenjaerts.

Een verklaring voor de hacking heeft Coenjaerts niet. "We zijn het volop aan het onderzoeken. Mogelijk heeft het iets te maken met de update die doorgevoerd is, maar dat is nog niet uitgeklaard."