Iran houdt niet van de "Rich kids of Tehran"

Het bleek een van de meest succesvolle Instagramaccounts van de afgelopen week, maar het Iraanse regime heeft daar blijkbaar nu een stokje voor gestoken. "Rich kids of Tehran", waarop rijke jonge Iraniërs hun glamoureuze levensstijl etaleerden, mocht dan op een kleine maand tijd tot meer dan 100.000 volgers gegroeid zijn, gisteren werd de account plots geblokkeerd wegens "negatieve publiciteit".

De jongeren wilden met hun foto’s de andere kant van Teheran en Iran tonen, maar dat bleek uiteindelijk dus niet naar de zin van het regime in Iran. In Iran zijn onlangs nog 6 jongeren voorwaardelijk veroordeeld tot onder meer 91 zweepslagen omdat ze op "Happy" van Pharrell Williams gedanst hadden. Nieuwswebsite Weblognews, die nauw verbonden zou zijn met het regime, omschreef de Instagramaccount als "vulgair".

Intussen kunnen de rijke tieners van Teheran wel nog hun foto’s kwijt via Facebook.