Jan "Manjula Nahasapeemapetilon" Hooks (57) is overleden

In New York is de Amerikaanse actrice Jan Hooks overleden. Dat heeft haar agent bevestigd. Hooks was jarenlang te zien in "Saturday night live" op de Amerikaanse televisie. Ze sprak ook de stem in van het personage Manjula Nahasapeemapetilon in "The Simpsons". Ze werd 57.
© Walter McBride

Hooks werd geboren in de staat Georgia. Ze begon haar carrière als comédienne bij The Groundlings, een gezelschap in Los Angeles. Tussen 1986 en 1994 werkte ze mee aan de tv-show "Saturday night live". Daarbij kroop ze in de huid van onder anderen Hilary Clinton en Sinead O'Connor.

Tussen 1997 en 2002 verleende ze haar stem aan het personage Manjula Nahasapeemapetilon (de vrouw van kruidenier Apu) in de animatieserie "The Simpsons". Daarnaast speelde ze onder meer rollen in de series "3rd rock from the sun" en "30 rock".

Hooks is overleden in New York. Over de doodsoorzaak is niks bekend. Ze werd 57.