Jeroen Sleurs stopt als algemeen directeur van Davidsfonds

Na 15 jaar bij het Davidsfonds waarvan hij de laatste 8 jaar aan het hoofd van de socioculturele vereniging stond, heeft Jeroen Sleurs aangekondigd dat hij in de loop van dit werkjaar stopt als algemeen directeur.

Het Davidsfonds is een socioculturele organisatie bekend van culturele evenementen, reizen en boeken. Daarbij ligt de nadruk op geschiedenis, taal en kunst.

"Zolang ik bij het Davidsfonds ben, heb ik altijd geijverd voor en gewerkt aan vernieuwing", zegt Sleurs. "In zo'n veranderingstraject is het belangrijk om consequent te blijven in de vernieuwing, ook voor mezelf. Daarom heb ik van bij het begin aan voorzitter Peter Peene gezegd dat ik maximum tien jaar de eindverantwoordelijkheid als algemeen directeur op mij zou nemen."

"Ik ben ondertussen bezig aan mijn negende jaar en vind het een goed moment om een stap opzij te zetten. Een goed moment voor het Davidsfonds, onder meer omdat mijn vervanging dan niet samenvalt met de verkiezing van een nieuw bestuur in 2015-2016 en omdat mijn opvolger dan actief kan meewerken aan het nieuwe beleidsplan 2016-2020 dat tegen september 2015 klaar moet zijn. Ook voor mezelf is het een goed moment: na 15 jaar bij het Davidsfonds, waarvan ruim de helft als algemeen directeur, ben ik klaar voor iets nieuws."