Kris Peeters: zichzelf heruitvinden

Peeters stapt net als Didier Reynders met een kater uit de formatie. Eerst werd hij geen minister-president – een ambitie die hij tijdens de campagne van de daken schreeuwde – en uiteindelijk zag hij ook het premierschap aan zijn neus voorbijgaan. Terwijl hij daar mentaal toch helemaal klaar voor was; hij had zelfs lessen Frans gevolgd.

Er waren even wat geruchten dat Peeters zou onderduiken in het zakenleven, maar hij blijft wel degelijk in de politiek. Daar moet hij zichzelf heruitvinden als federaal vakminister. En als hoeder van de ACW-belangen, terwijl hij toch een verleden in werkgeverskringen heeft.

Met (onder andere) werk zit hij daarvoor op een geschikte plek. Zij het toch met een belangrijke nuance: het departement wordt gestript. Als gevolg van de staatshervorming krijgen de regio's veel meer bevoegdheden voor de arbeidsmarkt.

Meest gelezen